Bitcoin-prijsgrafieken geven een hint op de dubbele bodem, reliëfrally tot $10.800.

Bitcoin heeft zich het hele weekend vastgeklampt aan het sleutelprijsniveau van $10.000 BTC, omdat technische factoren wijzen op een kortstondige opluchting.

Het afgelopen weekend was ongelooflijk ruw voor de meeste cryptocentrische beleggers, omdat er massale verkopen plaatsvonden. De prijs van Bitcoin (BTC) dook verschillende keren onder de $10.000, maar lijkt op korte termijn steun te hebben gevonden op dit niveau.

De primaire vraag voor de markten is of er een reliëfrally om de hoek ligt of dat er een verdere neerwaartse beweging wordt verwacht.

Laten we eens kijken naar de grafieken om te bepalen wat er vervolgens zou kunnen gebeuren.

Bitcoin houdt vast aan $10.000 als psychologisch ondersteuningsniveau.

De psychologische barrière van $10.000 fungeert momenteel als steun, wat erop wijst dat een kortstondige opluchtingssprong in het verschiet kan liggen. Een duidelijke afbraak van het gebied van $11.200 bracht een massale uitverkoop over de markten op gang.

Deze daling leidde tot de primaire steunniveaus rond het CME-hiaat, waar $10.000 een significant steunniveau is evenals $9.600.

Aangezien de recente marktbewegingen volatiel waren, zijn er meerdere CME-gaten te zien op de daggrafiek.

De daggrafiek van de CME-futures op Bitcoin toont nu twee CME-gaten. De voor de hand liggende, tussen $9.650 en $9.950, is nog steeds niet gevuld.

Omdat de markten tijdens het weekend echter volatiel waren, werd er een nieuwe CME-gap gecreëerd boven de huidige koers. Deze ligt tussen de $10.450 en $10.600 en zal waarschijnlijk ook op korte termijn worden opgevuld.

Deze Bitcoin-futures-gaten zijn significant omdat de meerderheid van de handelaren ze als een indicator beschouwt. Omdat veel handelaren naar deze niveaus kijken, hebben deze gaten de neiging om het grootste deel van de tijd gevuld te worden.

Als zodanig zijn ze een extra hulpmiddel om steun- en weerstandsniveaus te definiëren, hoewel ze niet als enige factor moeten worden gebruikt bij het handelen.

Lagere tijdframe-grafieken geven een hint bij double-bottom

Een potentiële trendbreuk ligt in het verschiet, hoewel BTC/USD nog steeds op wankele grond lijkt te staan. De blauwe box geeft een nieuw, lager gelegen dieptepunt aan, dat nodig was om een stijgend verschil te bevestigen.

De markt heeft echter geen enorme kracht getoond sinds de bounce van onder de $10.000, die slechts $10.300 bereikt. Deze stuitering kwam terug in de richting van het steungebied (rond de groene doos), waar nu een potentieel hoger laag kan worden vastgesteld.

De volgende stap voor een potentiële omkering zou een nieuwe hogere high boven $10.300 zijn, die verder zal worden beschreven in de volgende sectie.

Een potentieel scenario voor de Bitcoin-prijs

Een zeer waarschijnlijk scenario zou een kortstondige opluchting zijn. Er zijn twee mogelijke gevallen waarin dit kan gebeuren.

De eerste is te zien in de grafiek, waar het gebied van $10.000 als steun moet worden gehouden, waardoor een bodemconstructie wordt gevormd.

De volgende stap na het vasthouden van het $10.000 gebied zou dan zijn om $10.600 en $10.800-$11.000 te testen. Een schijnbare doorbraak van $10.800- $11.000 in één keer is echter zeer onwaarschijnlijk bij de eerste poging. Cruciale gebieden breken zelden in één keer. Daarom moet een afwijzing worden verwacht.

Het tweede geval voor het vormen van een lokale bodem houdt in dat het niveau van $10.000 niet standhoudt.

De prijs zou dan echter slechts dalen tot het CME-gat bij $9.600, het tweede steunniveau. Als de prijs van BTC uit het $9.600 gebied stuitert en dan $10.000 terugkrijgt, kan een identiek scenario als het bovenstaande worden uitgespeeld.