MasterCard kondigt ondersteuning aan voor crypto op zijn netwerk

MasterCard stelt zijn bijna een miljard gebruikers in staat cryptocurrencies uit te geven bij meer dan 30 miljoen verkopers, hoewel het niet heeft gespecificeerd welke munten zullen worden ondersteund.

MasterCard heeft plannen aangekondigd om cryptocurrencies in 2021 te ondersteunen, waardoor de weg wordt geëffend voor zijn bijna een miljard gebruikers om digitale activa uit te geven bij meer dan 30 miljoen handelaren.

Het bedrijf is van mening dat dit handelaren kan openen voor nieuwe klanten en loyaliteit kan opbouwen bij bestaande klanten die al migreren naar digitale activa via traditionele fiat-opties

‚Het gaat om keuze. MasterCard is hier niet om u aan te bevelen cryptocurrencies te gaan gebruiken. Maar we zijn hier om klanten, verkopers en bedrijven in staat te stellen digitale waarde te verplaatsen “
Terwijl de wereldwijde betalingsgigant opmerkte dat het van plan is om stablecoins te ondersteunen vanwege hun „betrouwbaarheid en veiligheid“, weigerde Mastercard specifieke cryptocurrencies te noemen die het zou integreren.

Mastercard bood echter vier kerncriteria op basis waarvan het potentiële activa zal beoordelen: robuuste consumentenbescherming, waaronder de privacy en veiligheid van de consument, strikte naleving van KYC, naleving van lokale wet- en regelgeving en stabiliteit als betaalmiddel.

MasterCard merkte ook op dat het „actief bezig is met verschillende grote centrale banken over de hele wereld“ om digitale valuta-initiatieven van centrale banken, of CBDC’s, te ondersteunen.

Vorig jaar bracht het bedrijf een „virtuele sandbox“ -tool uit om te demonstreren hoe een CBDC kan worden gebruikt om consumentenaankopen af te rekenen met behulp van de infrastructuur van MasterCard.

De aankondiging van MasterCard meldde ook een toenemende vraag naar digitale activa onder zijn klanten, en merkte op dat veel gebruikers crypto-activa kopen met hun MasterCards te midden van de huidige bullmarkt.

„Digitale activa worden een steeds belangrijker onderdeel van de betalingswereld“, besluit MasterCard

„We zijn hier om klanten, handelaren en bedrijven in staat te stellen digitale waarde – traditioneel of cryptovaluta – te verplaatsen zoals ze willen. Het moet jouw keuze zijn, het is jouw geld.“
MasterCard heeft al aanzienlijke middelen besteed aan het verkennen van gedistribueerde grootboektechnologie, waarbij het bedrijf momenteel 89 blockchain-patenten bezit, terwijl nog eens 285 aanvragen in behandeling zijn.

De betalingsprovider houdt zich al enige tijd bezig met cryptobetalingen en werkt samen met Wirex en BitPay om cryptokaarten te maken , hoewel er geen cryptocurrencies door het netwerk van MasterCard zijn verplaatst.